HTML

Meseország

A klasszikus mesemondás hagyományát eleveníti fel Pap János, aki mindezt humorral ötvözi, plusz modern nyelvezet. Ja, és korszerű technika. Még dolgozunk az öndefiníción.

Mesék hõsökrõl, nagyszerû emberekrõl és magyar celebekrõl

2009.05.20. 11:13 Pap János

A mátkát kereső királyfiak

Címkék: társkeresés bicikli ernyey béla szabó patrícia öreg király corporate social responsibility

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy öreg király, volt neki három szép szál fia. Egyszer hívatja a király a fiúkat, és azt mondja nekik:
- Fiaim, öreg vagyok már, érzem nincs sok hátra. Mindegyikőtöket egyformán szeretlek, ezért három botnetem közül a legnagyobbikat annak hagyom, aki a legszebb feleséget hozza a házhoz.

Fogott az öreg király három GPS-t, a fiúk becsukott szemmel ráböktek egy-egy véletlen pontra, és elindultak: az egyik jobbra, a másik balra, a harmadik, a legkisebb pedig ment egyenesen, majd háromszáz méter után enyhén jobbra tért.

A legnagyobb fiúnak szerencséje volt, egy netkávézóba vitte az útja. Leült az egyik gép elé, beregisztrált néhány társkeresőre, majd elkezdte szűkíteni az opciókat: 21 éves, szőke, nagymellű. Nemsokára tucatnyi levelet kapott, alig győzött rájuk válaszolgatni.

A középső fiú sem járt rosszabbul: egy magas épület előtt ért célt. Bement, hát uramfia, egy latin tánciskolába cseppent. Nosza, beiratkozott, és mivel ő volt az egyedüli fiú a csoportban, a lányok kézről kézre adták.

A legkisebb fiú ment, csak ment, hegyeken-völgyeken által, míg estére egy furcsa helyre ért. A bejárat olyan volt, mint egy ódón SZTK főbejárata. Belépett, és majdnem sarkon fordult, mert azt hitte, egy bontásra ítélt házban jár, de ekkor észrevette a bárpultot, ahol egy csapos unatkozott. Rendelt egy sört, mert már nagyon megszomjazott a hosszú úton. Kinézett a kerthelyiségbe, csak két biciklisfutárt látott, akik egy hintaágyból néztek valami kosármeccset a kivetítőn. "Ejha, de ismerős ez a hely nekem", gondolta a királyfi, "mintha olvastam volna már róla valahol erről a helyről, meg hogy ide bölcsészlányok is járnak". Na, gondolta, ha tényleg így van, akkor megpróbálkozik majd velük, leült az egyik asztalhoz.

No, mindegyik királyfi végezte a feladatát az ő legjobb tehetsége szerint. Egyszer csak az öreg király, mit gondol, mit nem, SMS-t küldött az ő fiainak, s kérdi őket, mi a választottjuk neve. Nem telt el sok idő, a királyfiak visszaizentek. A legidősebb, aki a társkeresőkön próbálkozott, ezt írta: "Claudia19, CicaBaba, MercédeszXXX, Virágocska, Tündérboszi, Rékuci". A középső a tánciskolából ezt küldte: "Vivien, Szandi, Niki". A legkisebb csak ennyit írt: "Kata".

Kis idő múlva az öreg király ismét kérdést intézett a fiaihoz: mit dolgozik a lány? "Médiaszakos főiskolás" - válaszolta a legnagyobbik. "Marketing manager" - írta a középső. "Corporate Social Responsibility Consultant" - írta a legkisebb. Az öreg király nagyon meg volt elégedve.

Amikor a nap felkelt, és a királyfiak mind hazatértek, az öreg király meghagyta nekik, hogy hívják meg a menyasszonyukat vasárnap ebédre. "Jó", mondták a királyfiak, és már aludtak is, mint a bunda.

Elérkezett az ebéd napja, az öreg király izgatottan várta a lányokat. Meg is érkezett az első, a legidősebb királyfi választottja, Ernyey Béla.
- De hiszen te nem lehetsz Claudia19! - finnyogott a legnagyobb királyfi.
- Álnéven regisztráltam, mert könyvet írok a társkeresőkről - szabadkozott a lány.

Nemsokára megérkezett a középső királyfi mátkája is, Szabó Patrícia:
- Csak annyit mondok, ez király hely! Na, rohannom kell, a latte macchiatomat se hörpintem fel, mert nemzetközi hajgumi bemutató lesz a Hiltonban, ma egyébként nagyon pörgős napom van, beleszédülök szinte, de az vesse rám az első követ, aki nem irigyel. Mutattam már milyen trenya nacim van? Boldog-boldog-boldog napot mindenkinek, aki él és mozog, és ne feledj mosolyogni, mert akkor mások is visszamosolyognak rád!

Amint a volt főszerkesztő elviharzott, a legkisebb királyfi telefonja megcsörrent:
- Helóka, elakadtam a Nagykörtén, de nem a trekkingemmel jöttem, felétek meg nincs bicóút. Most el kell mennem a bike shopba, mert elfogytak a patronok a pumpámhoz, és akkor már kiugrok a Decathlonba is, új termosapkák érkeztek állítólag.

Ha a lányok normálisak lettek volna, az én mesém is tovább tartott volna.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://meseorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr251133112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása